Feestelijke Seizoenen in Zoetermeer


Proef de Magie van de Stad

 

Staan uw wensen er niet tussen?

Oud en Nieuw Zoetermeer

Nieuwjaar Zoetermeer

Valentijnsdag ideeën Zoetermeer

Pasen Zoetermeer

Koningsdag Zoetermeer

Bevrijdingsdag Zoetermeer

Vaderdag Zoetermeer

Moederdag Zoetermeer

Pinksteren Zoetermeer

Hemelvaartsdag Zoetermeer

Zomerfeest Zoetermeer

Winterfeest Zoetermeer

Sint Maarten Zoetermeer

Sinterklaas Zoetermeer

Kerst Zoetermeer

1. Oud en Nieuw – Wanneer de klok middernacht slaat op Oudejaarsavond, ondergaat Zoetermeer een transformatie tot een magische wereld vol vuurwerk en festiviteiten. De straten schitteren met reflecties van kleurrijke lichten terwijl mensen elkaar begroeten met gelukswensen. Vier het nieuwe jaar met een glas champagne en heerlijke oliebollen terwijl u de lucht in het donker ziet oplichten.

2. Nieuwjaarsborrel – Op de eerste dag van het nieuwe jaar nodigt u iedereen uit om te genieten van een verkwikkende nieuwjaarswandeling in de straten of in het naastgelegen bos in de buurt. Zorg ervoor dat u een traditionele Nieuwjaarsborrel en erwtensoep haalt in een lokaal café om de kou te verdrijven.

3. Valentijnsdag staat bekend om zijn romantische ambiance, en op Valentijnsdag komt deze nog meer tot uiting. Ervaar een romantische boottocht in de omgeving, geniet van een intiem diner bij kaarslicht in een knus restaurant en sluit de avond af met een wandeling langs de verlichte straten.

4. Tijdens Pasen voelt u de lentebries. Kinderen gaan op zoek naar paaseieren in de tuinen, terwijl gezinnen bijeenkomen voor brunches, gourmetmaaltijden en diners met seizoensgebonden delicatessen zoals lamsvlees en gevulde eieren.

5. Koningsdag – 27 april, de verjaardag van Koning Willem-Alexander, kleurt alles oranje. De straten veranderen in een zee van oranje, met straatmarkten, livemuziek en vrolijke parades. Verwen uzelf met traditionele oranje hapjes en bitterballen terwijl u de festiviteiten bijwoont.

6. Op 5 mei herdenken we de bevrijding na de Tweede Wereldoorlog. Met Bevrijdingsdag zijn er concerten en evenementen, en mensen dragen rood-wit-blauwe kleding en vlaggen om hun vrijheid te vieren. Proef de vrijheid met een high tea picknick of een barbecue met vrienden en familie.

7. Op de derde zondag in juni is het tijd om onze vaders te verwennen op Vaderdag met ontbijt op bed, luxe diners en bijzondere geschenken. Vaak is een goed glas bier of wijn een favoriete manier om uw vader te eren.

8. Op Moederdag verdienen moeders de koninklijke behandeling. Trakteer uw moeder op een heerlijke high tea in een historisch theehuis of verwen haar met een bezoek aan een van de vele uitjes in de regio.

GerookteZalm
RodeBiet
Salades bestellen 190×190
9. Pinksteren brengt een gevoel van vreugde en gemeenschap in de stad. Tijdens Pinksteren organiseren kerken speciale diensten en zijn er vaak kleurrijke optochten en markten waar je ambachtelijke lekkernijen kunt proeven.

10. Hemelvaartsdag, veertig dagen na Pasen, biedt u de kans om te genieten van een vrije dag. Breng uw tijd door met fietsen in het park, een wandeling maken, of de culinaire schatten van de regio ontdekken.

11. Vier de zomer met straatfeesten, openluchtconcerten en culturele festivals. Proef de smaken van de wereld op foodtrucks en markten verspreid in de regio van Zoetermeer.

12. Tijdens het Winterfeest in Zoetermeer , wanneer de dagen korter worden en een laagje sneeuw de stad bedekt, komt de betovering van de winter tot leven. Vermaak jezelf met schaatsen op de ijsbanen, geniet van dampende chocolademelk en verheug je op de feestelijke kerstmarkten.

13. Op 11 november vieren kinderen Sint Maarten door langs de deuren te gaan met lantaarns en liedjes te zingen in ruil voor snoep. Lampionoptochten zijn ook traditioneel op deze dag.

14. Zoetermeer tijdens Sinterklaas! Op 5 december brengt de goedheiligman cadeautjes voor kinderen. Geniet van kruidnoten, chocoladeletters en speculaas terwijl je de vrolijke festiviteiten bijwoont. Liever lekker eten? Onze gourmetschotels zijn bij uitstek geschikt voor een geslaagde 5 decemberavond thuis.

15. Overweeg kerst catering te bestellen en geniet van een feestelijk kerstdiner, kerstbuffet of gourmet, en verwen uzelf met catering die aan huis en op het werk wordt bezorgd. en laat de betovering van Kerstmis op je inwerken terwijl je geniet van glühwein.

In uw regio is elke feestdag een kans om te genieten van de bijzondere cultuur en culinaire hoogstandjes van de stad. Dus kom en vier met ons mee, waar elk moment een smakelijke herinnering in de maak is!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend een offerte aan.